Novosti

Italijanski ministar saobraćaja kritikuje EU

Italijanski ministar saobraćaja kritikuje EU
Foto: Pixnio | Italijanski ministar saobraćaja kritikuje EU

​Italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini je kritikovao EU zbog planirane zabrane Evropske unije za nove automobile s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem od 2035. godine.

Nakon teških riječi prvog čoveka BMW-a, ali i upozorenja evropskog povjerenika za unutarnja tržišta Tijerija Bretona, kritičan stav prema odluci Evropske unije potvrdio je i Salvini.

"Razgovarao sam s poverenikom Evropske unije i svojim francuskim i njemačkim kolegama o reviziji zabrane benzinskih i dizelskih automobila od 2035. godine". Moj zaključak je jednostavan: "Odluka o zabrani SUS motora nema nikakvog ekonomskog, ekološkog, ali ni društvenog smisla!"

Kako navodi "Jutarnji.hr", uvertira u njegove izjave se dogodila prošle nedjelje kada je Švajcarska najavila da bi uredbom o ograničenjima i zabranama upotrebe električne energije mogla da postane prva zemlja koja će usvojiti zabranu vožnje električnih automobila u kriznim slučajevima kako bi obezbijedila energetsku bezbijednost.

Konkretno, u nacrtu se navodi: "Privatna upotreba električnih automobila je dozvoljena samo za apsolutno neodložna putovanja (npr. profesionalna praksa, kupovina, posjete lekaru, prisustvovanje vjerskim događajima, prisustvovanje sudskim pregledima)."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije