Novosti

Izabrana najpouzdaniju marka automobila u Evropi

Izabrana najpouzdaniju marka automobila u Evropi
Foto: Pixabay | Izabrana najpouzdaniju marka automobila u Evropi

Članice organizacije Euroconsumers objavile su rezultate godišnjeg ispitivanja pouzdanosti automobila i zadovoljstva kupaca njima.

Lexus, luksuzni podbrend japanske Toyote, najpouzdanija je marka automobila prema mišljenju evropskih potrošača. Drugu godinu zaredom Lexus je na prvom mjestu po pouzdanosti, zabeleživši rezultat od 97 odsto.

Modeli Lexus NX 300h, IS 300h i CT 200h uvršteni su u 10 najpouzdanijih modela u svojim kategorijama (SUV i porodični automobil).

U ispitivanju je učestvovalo više od 43.000 potrošača iz Belgije, Francuske, Italije, Portugala i Španije, koji su se izjašnjavali o više od 400 modela automobila više od 37 proizvođača. Učesnici su popunjavali onlajn upitnik, navodeći starost njihovog automobila, pređenu kilometražu, kao i probleme i kvarove sa kojima su se susreli.

To je bio osnov za izračunavanje ocjene pouzdanosti za svaku marku. Kvarovi, rezervni dijelovi i pritužbe mehaničarima odredili su da je marka automobila koja zadaje najmanje briga svojim vlasnicima Lexus, za njim slijedi Porsche, a svoje mjesto u vrhu našli su i Audi i Honda.

(Telegraf.rs/tportal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije