Novosti

Jaguar J-Pace s PHEV pogonom

Jaguar J-Pace s PHEV pogonom
Foto: N.N. | Jaguar J-Pace s PHEV pogonom

Nikad dosta SUV-ova je trenutni moto svjetske auto industrije. Imati crossovere i SUV-ove u ponudi je važnije i od elektrifikacije pogonskih sklopova, a Jaguar radi na oba fronta. Tačnije, britanski Autocar izvještava da će Jaguar u skoroj budućnosti predstaviti još jedan SUV koji će biti dostupan s plug-in hibridnim (PHEV) pogonskim sklopom.

Riječ je o modelu J-Pace (nepotvrđeni naziv), odnosno velikom SUV-u koji će se smjestiti na sam vrh Jaguarove ponude i biće konkurencija modelima kao što su BMW X6, Mercedes GLE Coupe, Audi Q8 i sl. Ovaj model bi trebalo da se bazira na Jaguarovoj platformi bMLA, a kupcima će svakako biti ponuđene standardne benzinska i snažna PHEV verzija. Ako potražnja bude dovoljna, Jaguar će biti spreman i na lansiranje električne verzije.

Ponudu bi trebalo da otvori benzinska varijanta sa 4-cilindričnim benzincem, ali vjeruje se da će kupcima biti puno zanimljiviji snažniji plug-in hibrid. Britanski izvor tvrdi da će njegov pogonski sklop činiti 6-cilindrični turbo benzinac uparen sa električnim motorom zaduženim za pokretanje zadnjih točkova. Ovaj 4×4 će nuditi i oko 80 km električne autonomije.

Dalje, J-Pace bi trebalo da bude dugačak oko 4,9 m pa će ponuda prostora u bogato opremljenoj i kvalitetno izrađenoj putničkoj kabini biti veoma izdašna. Isto će važiti i za prtljažnik koji bi trebalo da ponudi oko 620 litara zapremine. Kada svemu tome dodamo atraktivan i elegantan dizajn u Jaguaru ne sumnjaju da će potražnja za ovim velikim SUV-om biti odlična.

Podsjetimo, Jaguar za sada u ovom segmentu nudi modele E-Pace i F-Pace, kao i električni I-Pace.

(Autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije