Novosti

Jahta na točkovima: Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Jahta na točkovima: Mercedes-Maybach 6 Cabriolet
Foto: Promo | Jahta na točkovima: Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Mercedes je još jednom na pravi način iskoristio ime Maybach, ovog puta za superluksuzni kabriolet koji u sebi spaja retro i futuristički stil.

Nakon prošlogodišnjeg Mercedes-Maybacha 6 Coupe, njemački proizvođač ponovo je zablistao na tradicionalnom "Konkursu elegancije" koji se održava svakog avgusta na obali Kalifornije.

Na manifestaciji na kojoj svi koji nešto znače u svijetu luksuznih automobila pokušavaju da svojim vozilima zadive svijet, Mercedes-Maybach 6 Cabriolet to čini sa stilom.

Ovaj automobil, koji je na žalost samo još jedan koncept, pokazuje kako bi trebalo da izgleda pravi Maybach koji je nekada bio među najluksuznijim auto-brendovima na svijetu.

Dizajn spoljašnjosti djelimično je inspirisan nautikom i luksuznim jahtama i donosi duh prošlosti, pomiješan sa savremenim tehološkim rešenjima.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet postavljen je na specijalne točkove prečnika 24 inča, koji su pričvršćeni u jednoj, centralnoj tački.

Kao kontrast tamno plavoj metalik karoseriji, tu je bijeli platneni krov i unutrašnjost u svijetlim tonovima.

Enterijer je futuristički, sa luksuznom Nappa kožom, providnom centralnom konzolom između sedišta i ambijentalnim LED osvetljenjem, dok je pod prekriven plemenitim drvetom, čime je potvrđena nautička simbolika.

Iako su u kabini prisutni i neki retro elementi, poput klasičnih okruglih instrumenata, kokpitom ipak dominira displej koji se prostire čitavom širinom komandne table.

Dok je dizajnerski automobil više okrenut prošlosti, kada je riječ o pogonskom sistemu on je zagledan u budućnost.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet pokreću 4 elektromotora kombinovane snage 750 ks (550 kW).

Svaki od njih pogoni po jedan točak, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 4 s, prije nego što se kazaljka zaustavi na elektronski ograničenih 250 km/h.

Električna energija uskladištena je u baterijama koje se nalaze u podu vozila i koje omogućavaju autonomiju u vožnji do 500 km, a predviđena je i opcija brzog punjača koji za 5 minuta punjenja obezbjeđuje dodatnih 100 km vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije