Novosti

Jeep priprema više noviteta

Jeep priprema više noviteta
Foto: Twitter/Printscreen | Jeep priprema više noviteta

Kako pišu američki mediji, ovo će biti značajna godina za Jeep koji će u gami imati dva nova električna vozila i veću liniju plug-in hibrida.

Novi izvršni direktor kompanije Jeep, Antonio Filosa, obavijestio je medije o planovima kompanije  i strategiji povećanja tržišnog udjela.

Jeep Wagoneer S će ući u proizvodnju u drugom tromjesečju ove godine prije nego što će biti u prodaji u trećem kvartalu. Biće to najbrži Jeep ikada kada bude pušten u prodaju, budući da će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za manje od 3,5 sekunde.

Wagoneer S ima 600 konjskih snaga i bazira se na Stellantisovoj skalabilnoj STLA Large platformi, baš kao i novi Jeep Recon, koji bi trebalo da se pojavi prije kraja godine.

Jeep ne daje konkretne datume za Reconovu proizvodnju i dolazak na tržište, ali će imati svoju prvu punu prodajnu godinu u 2025. zajedno sa Wagoneerom S, prenosi Autoblog.rs.

Jeepova linija 4xe plug-in hibrida će se povećati tokom sljedeće modelske godine. Jedan model koji će vjerovatno stići je Gladiator PHEV.

Renovirana linija je dio strategije brenda da poveća svoj tržišni udeo u SAD poslije pet uzastopnih godina pada prodaje.

Jeep već postavlja temelje za uspješnu modelsku godinu. Snizio je cijene nekoliko modela za 2024., uključujući Grand Cherokee i nedavno ažurirani Gladiator. Wrangler je takođe dobio ažuriranje za ovu modelnu godinu.

Izvršni direktor Filosa takođe ima novi tim za poboljšanje kvaliteta i smanjenje troškova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije