Novosti

KIA čini Nijemce najzadovoljnijima

KIA čini Nijemce najzadovoljnijima
KIA čini Nijemce najzadovoljnijima

BERLIN - Kia Sportage je pobednik studije "J.D. Power 2014" o zadovoljstvu njemačkih vlasnika svojim vozilima i popeo se na najvišu stepenicu u svojoj klasi kompaktnih sportskih terenaca.

U studiji, koja vozila i proizvođače na njemačkom tržištu rangira na osnovu ukupnog zadovoljstva vlasnika vozila, dobro su se uvrstili i ostali Kijini modeli, tako da se Kia po prvi put plasirala među Top 10 proizvođača, piše B92.

Studija je obuhvatila više od 18.000 njemačkih vozača, koji su u upitniku izrazili svoj stepen (ne)zadovoljstva svojim vozilom. Vozači su ocjenjivali kvalitet, pouzdanost, privlačnost i tekuće troškove svog vozila.

Sportage je s ocjenom 83,6% imao najzadovoljnije vlasnike u svojoj klasi kompaktnih sportskih terenaca (6. mjesto na listi svih vozila), dok su cee'd (2. među kompaktnim vozilima s 81,2%), Rio (3. među malim vozilima s 81,3%) i Venga (4. među manjim monovolumenima sa 77,4%) takođe dobili visoke ocjene.

Sportage je sa 89.553 prodatih primjeraka u 2013. najprodavanije Kijino vozilo u Evropi, što je 11% više nego godinu ranije. Proizvode ga u Kijinoj fabrici u slovačkoj Žilini, odakle je prije nekoliko mjeseci krenuo na put širom Evrope u poboljšanoj verziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije