Novosti

Kako će izgledati novi Škodin "hot hatch"

Kako će izgledati novi Škodin "hot hatch"
Foto: Pixabay/Mirano23 | Kako će izgledati novi Škodin "hot hatch"
N.N.

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže nove Fabije Monte Carlo.

Škoda koristi ime Monte Carlo već duže od decenije, kao sportski paket opreme za nekoliko svojih modela.

Nakon Škode Scala i Kamiq, uskoro će se i četvrta generacija modela Fabia pridružiti familiji Monte Carlo.

Prvi uvid u izgled ovog automobila dobili smo zahvaljujući dizajnerskim crtežima češkog proizvođača.

Fabia Monte Carlo se vizuelno ističe crnom prednjom maskom, aerodinamičnim dodacima na prednjem braniku i pragovima, kao i redizajniranim donjim dijelom zadnjeg branika sa difuzorom.

Skoda promo
Skoda promo

Krov, kućišta retrovizora, zadnji spojler i natpisi na vratima prtljažnika takođe su ofarbani u crno, dok se na prednjim branicima nalaze oznake "Monte Carlo".

Očekuje se da će Fabia Monte Carlo biti u ponudi sa specijalnim, 18-inčnim točkovima, kao na skicama.

U unutrašnjosti automobila mogu se zapaziti elementi u stilu materijala od ugljeničnih vlakana, na vratima i instrument tabli, u kombinaciji sa crvenim detaljima na komandnoj tabli, centralnoj konzoli i rukohvatima, koji stvaraju sportsku atmosferu. Tu je i "Monte Carlo" oznaka na sportskom volanu obloženom kožom sa crvenim šavovima.

Skica iz putničke kabine prikazuje opcionu digitalnu instrument tablu od 10,25 inča i centralni ekran multimedijalnog sistema dijagonale 9,2 inča.

Sudeći po Monte Carlo varijantama većih modela Scala i Kamiq, za Fabiju Monte Carlo će biti ponuđeni različiti motori/mjenjači.

S obzirom na sportsku prirodu opreme, očekujemo trocilindarski 1.0 TSI turbo benzinac koji proizvodi 110 KS (81 kW), kao i sa četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 KS (110 kW).

Potonji će ekskluzivno biti kombinovan sa sedmostepenim DSG mjenjačem sa duplim kvačilom i opciono dostupan sa spuštenim sportskim ogibljenjem.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije