Novosti

Kako izgleda Golf od 76.000 evra

Kako izgleda Golf od 76.000 evra
Foto: VW promo | Kako izgleda Golf od 76.000 evra

​Nakon Golfa R Performance i Golfa R 20 Years, stigao je Golf R 333.

Simbolični broj u nazivu znači da će Volkswagen ponuditi tačno 333 primjerka, ali i da će automobil ispod haube imati isto toliko "konja". Svaki će koštati 76.410 evra.

Nema sumnje da će i ovaj Golf vrlo brzo "planuti", uprkos činjenici da je jubilarno izdanje R 20 Years koštalo znatno manje, 59.995 evra.

Došla su neka nova vremena u kojima Golf ima motor koji proizvodi preko 300 KS. Tačnije, 333 KS, i to je poznati 2.0 TSI benzinac.

Posebnu verziju prepoznaćete i po novoj žutoj nijansi koja se nudi na običnom Golfu, ali nikada nije bila dostupna na R verziji.

Istovremeno, krov je crn, baš kao i detalji karoserije i 19-inčne felne Estoril. Akrapovičev izduvni sistem zaokružuje ponudu najskupljeg Golfa.

Dodajmo tome plave čeljusti kočnica, zatamnjena stakla i LED Matrix svetla, i to je to od novina na spoljašnjosti automobila.

U kabini, pored oznake specijalne verzije, tu su i Harman Kardon ozvučenje, IQ. Drive sistemi pomoći u vožnji i Discover Pro navigacija.

Prije otkrivanja datuma početka prodaje, recimo da i ova verzija može da razvije 270 km/h, uz ubrzanje do 100 km/h za 4,6 sekundi.

Kako je najavljeno, svaki prodajni salon će od 2. juna moći da dobije samo po jedan primjerak. Sudeći po dosadašnjem iskustvu, mogao bi da bude rasprodat u rekordnom roku.

Prve isporuke kupcima počinju tek u septembru, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije