Novosti

Kako izgleda Rolls-Royce od 28 miliona dolara

Kako izgleda Rolls-Royce od 28 miliona dolara
Foto: Rolls-Royce promo | Kako izgleda Rolls-Royce od 28 miliona dolara

Britanski proizvođač predstavio je drugi od tri najavljena primjerka modela Boat Tail.

Proizvođač najprestižnijih automobila na svijetu upravo je ovim modelom napravio dodatni odmak od svega dosad viđenog, posebno cijenom koja se mjeri desetinama miliona dolara. 

Ovaj drugi primjerak, koji će najprije predstavljen na tradicionalnoj manifestaciji "Concorso d'Eleganza 2022. Villa d'Este" u Italiji, ujedno je i posljednji koji će biti prikazan javnostii, s obzirom da treći automobil ide nepoznatom kupcu, a on ga ne želi javno pokazivati, prenosi B92.

Automobil vrijedan 28 miliona dolara ima posebnu priču.

Kažu da je oblikovan tako da odaje počast ocu kupca i njihovoj porodičnoj istoriji, sa dizajnom inspirisanim sedefom.

Naime, novi vlasnik je cijenjeni kolekcionar automobila, a njegov otac bio je izuzetno poštovan u izradi nakita, a posebno onog sa biserima. I zaista, osim aluminijumske osnove Phantoma i 6.85 V12 tvin-turbo motora, sve ostalo je iznova osmišljeno i izrađeno.

Jedan od najkompleksnijih izazova bila je izrada posebne nijanse boje, koju Rolls-Royce opisuje kao "svjetlucavu mješavinu ostrige i meke ruže, sa velikim bijelim i bronzanim ljuskicama liskuna koje dodaju poseban biserni kvalitet, koja se suptilno mijenja u zavisnosti od ugla svjetla".

Jednako prestižno izgleda i enterijer vozila sa plemenitim umecima od zlata, furnira oraha i najfinije kože.

Pojedini detalji imaju finiš od sedefa, čime je ovaj automobil zaista ušao u poseban segment koji kombinuje visoku modu, nakit, pa i umjetničko djelo.

S obzirom da "slika govori više od hiljadu riječi", u nastavku možete da uživate u fotografijama ovog posebnog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije