Novosti

Kako izgleda Volkswagenova niskobudžetna limuzina

Kako izgleda Volkswagenova niskobudžetna limuzina
Foto: Pixabay | Kako izgleda Volkswagenova niskobudžetna limuzina

Kompaktne limuzine su i te kako tražena roba u zemljama poput Indije i Kine.

Škoda je krajem prošle godine u Indiji predstavila potpuno novi model Slavia, da bi nedavno i Volkswagen na istom tržištu ponudio sestrinsku kompaktnu limuzinu Virtus. Nova generacija VW sedana, koja mijenja stari Vento (Polo sedan), bazirana je na istoj mehaničkoj platformi MKB-A0-IN kao i Škoda Slavia, pa nije iznenađenje što ova dva modela dijele potpuno isto međuosovinsko rastojanje od 2.651 mm.

Dužina novog Virtusa je 4.561 mm, širina 1.752 mm, a visina 1.507 mm, što znači da je ovaj automobil nešto duži i viši od pomenute Škode dok je po širini identičan modelu Slavia.

Dvije kompaktne limuzine takođe dijele isti prtljažnik od 521 litra, kao i dizajn unutrašnjosti putničke kabine.

Što se tiče dizajna spoljašnjosti, Virtus se najbolje može opisati kao Polo sedan.

Kako je najavljeno, osim u Indiji, VW Virtus će se prodavati u preko 25 zemalja, uglavnom na brzorastućim svjetskim tržištima. Kao i u slučaju Škode Slavia, ova limuzina neće biti dostupna kupcima u Evropi, gdje bi mogla da konkuriše pristupačnom modelu Dacia Logan.

Volkswagen India će prodavati Virtus u opremi Dynamic Line, sa poznatim 1.0 TSI motorom, kao i u snažnijoj Performance Line opciji sa agregatom od 1.5 litara opremljenim tehnologijom deaktivacije cilindara.

Bazični 1.0 trocilindraš proizvodi 115 KS i 175 Nm, dok 1.5 četvorocilindarski motor razvija 150 KS i 250 Nm. Pomenuta Škoda Slavia ima iste pogonske jednice.

Osnovni motor je dostupan u kombinaciji sa standardnnim 6-brzinskim manuelnim ili opcionim automatskim mjenjačem sa istim brojem stepena prenosa.

Veći od dva pogonska agregata takođe se u bazičnoj varijanti može kupiti sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem, dok je uz doplatu na raspolaganju sedmostepeni DSG sa dvostrukim kvačilom.

Za one koji preferiraju sportski imidž, u ponudi će biti i Virtus GT, kao top verzija, sa crvenim ukrasnim detaljima na karoseriji i aluminijumskim pedalama nožnih komandi koje imitiraju GTI modele.

Oprema će pored ostalog uključivati i funkciju ventilisanja prednjih sjedišta, bežično punjenje mobilnog telefona, digitalnu instrument tablu od osam inča i automatske farove. Takođe će imati automatsku kontrolu "klime", šiber, automatske brisače, ambijentalno osvjetljenje i audio-sistem sa osam zvučnika.

Prodaja ovog automobila u Indiji startuje u maju.

VW promo
VW promo

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije