Novosti

Kako izgleda i koliko košta "najosnovniji" Audi A1?

Kako izgleda i koliko košta "najosnovniji" Audi A1?
Foto: N.N. | Kako izgleda i koliko košta "najosnovniji" Audi A1?

Osnovna verzija Audijevog najmanjeg i najjeftinijeg modela ima čelične felne a putnici će biti uskraćeni za muziku tokom vožnje, s obzirom da nema ugrađen fabrički radio.

Za kupce sa nešto skromnijim budžetom, koji po svaku cijenu žele da voze novi Audi, proizvođač nudi bazičnu, potpuno ogoljenu verziju koja u Njemačkoj košta 21.700 eura.

Navikli smo da na promo fotografijama premijum modela viđamo vozila sa najbogatijim paketima opreme, zbog čega ti automobili izgledaju još raskošnije i privlačnije. Međutim ako na sajtu prodavca potražimo verziju sa nešto pristupačnijom cijenom, uslijediće razočarenje – takvo vozilo izgleda daleko "siromašnije" i od "napucanog" automobila sa fabričkih fotografija.

Audi je početkom ljeta predstavio drugu generaciju svog najmanjeg modela A1, a u međuvremenu počela je prodaja ovog automobila na njemačkom tržištu.

Iako će se rijetko ko odlučiti za kupovinu bazične verzije nekog premijum modela, Audi je kupcima u Njemačkoj ponudio i takvu opciju.

Međutim, oni koji se odluče za ovaj automobil moraće da se pomire sa tim da u osnovnoj verziji A1 nema čak ni fabrički radio. Umjesto audio uređaja na centralnoj konzoli nalazi se plastična maska sa udubljenjem za odlaganje sitnica.

Ako je za utjehu, automobil je opremljen električnim podizačima prednjih stakala i komandama za zaključavanje centralne brave, kao i digitalnom instrument tablom.

Ipak, unutrašnjost bazičnog A1 dosta je razočaravajuća za jedan model premijum proizvođača.

Pogled na spoljašnjost vozila donekle popravlja utisak, ako zanemarimo 15 inčne čelične felne sa plastičnim ukrasnim poklopcima i gume visokog profila.

Po novoj Audijevoj nomenklaturi, ovaj bazični A1 ima oznaku 30 TFSI, što znači da se ispod haube nalazi trocilindarski 1.0 turbo benzinac sa 116 ks (85 kW), uparen sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem, uz čiju pomoć auto ubrzava 0-100 km/h za 9,5 s.

Prosječna fabrički deklarisana potrošnja iznosi 4,8 l/100 km.

Na kraju, kad se sve uzme u obzir, čini se da je startna cijena od 21.700 eura previsoka za jedan ovako opremljen automobil, pa makar on nosio i Audijevu značku. Šta vi mislite?

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije