Novosti

Kalašnjikov predstavio električni auto

Kalašnjikov predstavio električni auto
Foto: Kalašnjikov Media | Kalašnjikov predstavio električni auto

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i saopštio da tom novom tehnologijom kani konkurisati Tesli Elona Maska.

Kompanija Kalašnjikov, u svijetu najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, pokazala je javnosti prototip svog eletričnog automobila CV-1, svjetloplave boje i retro dizajna, na sajmu odbrambene industrije pored Moskve.

Auto izgledom podsjeća na legendarni tip "moskviča" iz 70-ih godina prošlog vijeka.

U Kalašnjikovu se hvale da su razvili neke visokotehnološke elemente za svoj "električni superauto", uključujući i "revolucionarni" inverter. Vozilo može proći 350 kilometara s jednim punjenjem.

"Razvijamo vlastiti koncept električnog superautomobila, urađenog na osnovu nekoliko originalnih sistema koje smo sami razvili", saopštio je Kalašnjikov.

"Ta će nas tehnologija izjednačiti s globalnim proizvođačima električnih automobila poput Tesle i pretvoriti nas u njihove konkurente", dodaju.

Kalašnjikov već godinama pokušava da proširi svoj brend, pa je tako nedavno na tržište plasirao svoju modnu liniju, kišobrane i mobilne telefone.

(hina/N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije