Novosti

Karavanski MG4 kao zamjena za MG5

Karavanski MG4 kao zamjena za MG5
Foto: Twitter / Printscreen | Karavanski MG4 kao zamjena za MG5

​Po pisanju britanskih medija, MG radi na produženoj verziji električnog modela MG4 koji bi mogao da posluži kao zamjena za MG5.

Novi model, koji bi trebalo da se pojavi u prodaji još ove godine, donio bi značajna unapređenja u tehnologiji, performansama i dometu u poređenju sa prethodnikom.

MG5 je debitovao na tržištu Velike Britanije 2020. i dobio je fejslift 2022. Ipak, model je u stvari preimenovana verzija Roewe Ei5 modela koji je prisutan u Kini još od 2017. MG4 je mnogo moderniji i baziran je na SAIC-ovoj novoj Modular Scalable arhitekturi. Potvrđeno je da će ova platforma biti osnova za sve buduće električne modele MG, uključujući i nasljednika MG5.

Kako piše "Autocar", realizacija karavan verzije MG4 će biti mnogo jeftinija u poređenju sa razvojem potpuno novog modela. Novi EV bi mogao da dijeli većinu karoserijskih panela sa MG4, iako sa redizajniranim zadnjim dijelom.

Duži zadnji prepust bi mogao drastično da poveća kapacitet prtljažnika, čineći ga porodičnom opcijom u kombinaciji sa već prostranom kabinom sa pet sjedišta.

Novi karavan će biti duži od 4287 mm dugačkog MG4, pri čemu će se vjerovatno približiti 4600 mm koliko ima MG5.

Ostaje pitanje imena, odnosno da li će kompanija i dalje koristiti naziv MG5 ili neki derivat MG4.

MG4 je trenutno dostupan sa tri opcije baterija (51, 64 i 77 kWh), što rezultira dometom između 351 i 520 km. Početni MG4 ima 125 kW/170 KS, dok top model MG4 XPower ima 320 kW/435 KS zahvaljujući postavci sa dva motora, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije