Novosti

Ken Block CLIMBKHANA: Pikes Peak je upravo izašao

Ken Block CLIMBKHANA: Pikes Peak je upravo izašao
Foto: Ilustracija | Ken Block CLIMBKHANA: Pikes Peak je upravo izašao

Iako smo Ken Blocka nedavno gledali u nešto drugačijem okruženju od uobičajenog – Terrakhana, i pomislili kako je to nešto najluđe od njega, upravo je objavljen još jedan drifterski video koji će sigurno postati viralan – CLIMBKHANA: Pikes Peak!

Ime i uspon Pikes Peak svima je već jako dobro poznato, ali vjerovatno vam se i samo ime Climbkhana negdje vrti u glavi kao da ste to već čuli ili vidjeli…

Moguće da je to zato što smo još prošle godine objavili brutalan video koji je najavljivao ovaj cijeli projekt. Dakle možemo vidjeti kako se poznati majstor krivina, paljenja guma i oktanskih vratolomija savladava 20 kilometara dugu stazu kroz 156 zavoja u Monstruoznom stroju, 1400 konja upregnutih u svrhu promocije naravno – Toyo Proxies R888R guma.

 

 

Međutim ovo nije jedini teaser “Tire Slayer-a” koji je na tren otkrio što se može očekivati u Climbhkani, već slika koja se pojavila kao dokaz da zavoji Pikes Peaka nisu mačji kašalj ni za ovako utreniranog Ken Blocka.

Naime na istom zavoju na kojem je prije par godina izletio Jeremy Foley u Mitsubishi Evolutionu 8, Ken Block je izletio s polovinom automobila ali srećom se uspio zadržati u zavoju jer bi u protivnom završio istom sudbinom.

Video je konačno nakon dugih godinu dana izašao, a mi jedva čekamo i BTS (video sa snimanja, koji će biti objavljen za cca dvije sedmice), a u miru pogledajte najnoviji video – Ken Block CLIMBKHANA zahvaljujući sponzorima: MonsterEnergy i ToyoTires.

(NN/automobili.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije