Novosti

Kia: Prvi tizer novog "kros" modela

Kia: Prvi tizer novog "kros" modela
Foto: N.N. | Kia: Prvi tizer novog "kros" modela

Četvrti član porodice Ceed, poslije hečbeka sa 5 vrata, karavana Sportwagon i ProCeeda biće kompaktno vozilo sa povišenim odstojanjem od tla, za koje se vjeruje da će nositi oznaku Xceed.

Kia Xceed će se po dimenzijama smjestiti između modela Stonic i Sportage, a premijera je zakazana za Sajam automobila u Ženevi koji počinje 5. marta.

Ovaj “kros” automobil trebalo bi da na tržištu konkuriše modelima kao što su Ford Focus Active i Volkswagen Golf Alltrack.

Uprkos robustnom izgledu i povišenom klirensu u odnosu na standardni Ceed, Xceed će najvjerovatnije biti dostupan isključivo sa prednjim pogonom.

Ipak, Kia bi mogla da ponudi dodatne elektronske sisteme preraspodjele snage na točkove sa boljim prijanjanjem, u vožnji van asfalta i za sprečavanje proklizavanja na snegu.

Motorizacija bi trebalo da sadrži pogonske jedinice koje su i u standardnom Ceedu. Potencijalni kupci će birati od 1.0 litarskog trocilindarskog turbo benzinca sa 118 KS preko 1.4 četvorocilindraša sa 138 KS, do 1.6 turbodizela sa 114 KS.

Zvanične specifikacije biće saopštene na premijeri, početkom marta, kada ćemo saznati i da li će se ova Kia zaista zvati Xceed, kako spekulišu svjetski automobilski sajtovi, ili nekako drugačije.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije