Novosti

Kia dostigla istorijski udio na tržištu

Kia dostigla istorijski udio na tržištu
Foto: KIA | Kia dostigla istorijski udio na tržištu

Kia je u januar dostigla svoj istorijski najveći tržišni udio na evropskom tržištu automobila. Prema podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), Kijin se evropski tržišni udio u januaru popeo na četiri odsto, dok je u 2020. iznosio 3.5 odsto.

Kia je u januaru u Evropi ukupno prodala 33.971 primjerak, što je pad od 10.4 odsto kao očekivana posljedica pandemije koronavirusa. Međutim, drugi su više padali, pa je na kraju Kia podigla svoj tržišni udio na rekordan nivo. Konkretno, evropsko tržište je u januaru palo za 25.7 odsto u odnosu na isto razdoblje lani.

“Tržište novih vozila i dalje je vrlo zahtjevno, kako za Kiju tako i za cijelu djelatnost. Naše prodajne ekipe i zastupnici širom Europe mukotrpno su radili kako bi mogli učinkovito poslovati i našim kupcima isporučivati nova vozila. Povijesno rekordan tržišni udio je dokaz izuzetne predanosti svih u Kiji”, rekao je predsjednik Kije Evropa Jason Jeong

Recimo i kako je Kia trenutno na sedmom mjestu prodaje u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 4.6 odsto uz trenutno najprodavaniji model Stonic.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije