Novosti

Kia predstavila Rio GT Line

Kia predstavila Rio GT Line
Foto: Kia | Kia predstavila Rio GT Line

Sajam u Detroitu je prošao i proizvođači počinju polako da nas pripremaju za Ženevu. Iako je sajam u Ženevi zakazan za više od mjesec dana, proizvođači su već počeli sa teaserima i predstavljanjima. Ovom prilikom ne radi se o novom modelu, već je Kia predstavila GT Line specifikaciju za model Rio.

Poput ostalih modela iz porodice korejskog proizvođača (Picanto, Sportage, Optima, Sorento), GT Line je automobilu B segmenta donio sportski(ji) eksterijer. Tu je sada malo više hroma, crne sjajne plastike, specifične “kocke leda” LED maglenke, 17-inčni alu točkovi, izduv u dvije grane itd. Sličan tretman je ovaj Rio dobio i u unutrašnjosti koja djeluje bogatije i dinamičnije.

Ipak, što se tiče motorizacije tu su stvari iste. Kupci mogu birati između 1.25 i 1.4 litarskih atmosveraca i novog 3-cilindrasrkog turbobenzinca. Radi se o 1.0 litarskom agregatu snage 120 ks i 171 Nm maksimalnog obrtnog momenta, čija se snaga prenosi preko 6-stepenog manuelnog, ili kasnije 7-stepenog automatskog mjenjača.

U suštini, Rio GT Line je za ljude koji vole sportski hot-hatch izgled, ali ne zahtijevaju previše snage (i sve to po razumnoj cijeni). Može se reći da je ovo odgovor Kie na Ford Fiesta ST Line i Volkswagen Polo R-Line.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije