Novosti

Kia prikazala novi Sportage

Kia prikazala novi Sportage
Foto: Kia | Kia prikazala novi Sportage

Niz novih i osvježenih modela koji u kontinuitetu stižu iz Južne Koreje došao je do jednog od najprepoznatljivijih simbola tamošnje autmobilske industrije. Kia je upravo prikazala novi model popularnog korsover SUV-a Sportage za 2022. godinu.

Novi model dizajnerski predstavlja veliki skok u odnosu na aktuelnu generaciju. Prednji dio odlikuju zanimljivo obikovani farovi, oivičeni dnevnim svjetlima i gril po izgledu sličan riješenju sa novog Hyundaija Tucson.

Sa strana su uočljive su mnogo veće staklene površine, a na zadnjem dijelu elegantno uklopljene, svjetlosne grupe, međusobno povezane izduženim stop svjetlom.

U kabini se nalaze dva velika ekrana, komandne table i infotejnment sistema, crnim ramom uokvirena u jedinstvenu površinu. Posebno oblikovani otvori klimatizacije zauzimaju ostatak prostora prednje konzole.

Kia još uvek nije objavila detaljnije podatke o dimenzijama, opcijama pogona i performansama novog Sportage-a. Nisu poznate ni cijene novog modela, koje bi trebalo da budu objavljene kada bude poznat i datum početka prodaje, prenosi Telegeraf.

Ono što se za sada zna je da će novi Sportage biti dostupan u "običnoj" kao i X-Line verziji, koja podrazumeva robusniji izgled i "ozbiljnije" terenske osobine.

Nezvanično, kupci će moći da očekuju veći izbor pogonskih varijanti: benzinski i dizel motore, ali i mild hibrid, plag-in hibrid i klasične hibridne verzije. U ponudi će se naći i opcije prenosa na prednje ili na sva četiri točka, kao šetostepeni manuelni i sedmostepeni automatski mjenjač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije