Novosti

Klassen produženi i blindirani Rolls-Royce Cullinan

Klassen produženi i blindirani Rolls-Royce Cullinan
Foto: N.N. | Klassen produženi i blindirani Rolls-Royce Cullinan

Možda nije svakom po želji ali Rolls-Royce po prvi put u svojoj istoriji ima SUV u svojoj gami. Za Cullinan se tvrdi da će biti najluksuzniji SUV ikada, što se i očekuje od britanskog proizvođača.

Cullinan nosi prepoznatljivi dizajn Rolls-Royce vozila i teško ga je sa bilo čim zamijeniti. Automobil pokreće 6.75 litarski V12 twin-turbo snage 571 ks (420 kW) i 850 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Sa osnovnom cijenom od oko 300.000 evra pretpostavljate da u ovom modelu ne fali luksuza u svakom detalju. Kome je i to malo može da se posluži listom opcija i vjerujemo da će prvobitna cijena značajno narasti. 

Sve to djeluje kao sitnica za Klassen ponudu produženog i blindiranog Cullinana koja košta čitavih 1,8 miliona evra u Njemačkoj.

Zvanični renderi pokazuju da konačni projekat dodaje 1.016 mm dužine automobila i proteže se 6.357 mm, pored dodavanja dužih zadnjih vrata, podignute linije krova i opcija kao što su panoramski stakleni krovovi. Unutrašnjost se može dodatno poboljšati audio sistemom Bang & Olufsen, pregradnim zidom, novim multimedijalnim centrom, ambijentalnim LED osvjetljenjem i još mnogo toga, sa najvažnijim funkcijama koje se mogu kontrolisati preko iPhone-a. 

Njemačka kompanija nudi nivo 7 i nivo 9 balističke zaštite, a zainteresovanim kupcima automobil će biti isporučen 6 mjeseci nakon porudžbine.

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije