Novosti

Kodiaq GT: Škodin kupe-SUV privilegija je Kineza

Kodiaq GT: Škodin kupe-SUV privilegija je Kineza
Foto: N.N. | Kodiaq GT: Škodin kupe-SUV privilegija je Kineza

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže svog novog modela namijenjenog kineskom tržištu.

Iako je zahvaljujući ranije objavljenim nezvaničnim fotografijama već poznat dizajn Kodiaqa GT, Škoda je odlučila da promociju novog modela započne dizajnerskim skicama ovog automobila.

GT verzija sebi kombinuje praktičnost SUV modela i sportski dizajn karakterističan za kupe vozila. Automobil sprijeda podsjeća na regularni Kodiaq, ali se od ovog modela razlikuje u zadnjem dijelu, s obzirom da je linija krova više zakošena, posmatrano od centralnih stubova ka pozadi.

Jedini crtež na kome se vidi kabina takođe otkriva sličan dizajn kokpita kao kod standardnog Kodiaqa, dok su sjedišta sportski profilisana.

Škoda je potvrdila da je Kodiaq GT ekskluzivno namijenjen kineskom tržištu. Biće to četvrti SUV koji će se prodavati u Kini, uz modele Kodiaq, Karoq i Kamiq (još jedan automobil namijenjen isključivo Kinezima).

Nezvanično, Kodiaq GT bi trebalo da debituje tokom oktobra, na sajmu automobila u kineskom gradu Čengdu, a u prodajnim salonima očekuje se do kraja godine.

Navodi se da će za pogon biti korišćen samo jedan motor – 2.0 TSI turbo benzinac, koji će biti dostupan u dvije verzije, sa 186 i 220 ks.

Snaga će se standardno prenositi na prednju osovinu isključivo pomoću sedmostepenog DSG mjenjača sa duplim kvačilom, dok će kupcima opciono biti ponuđena i varijanta sa pogonom na sva 4 točka.

Cijena bi trebalo da iznosi oko 33.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije