Novosti

Koji model Mercedes-Benza ima najbolju prođu u Rusiji?

Koji model Mercedes-Benza ima najbolju prođu u Rusiji?
Foto: N.N. | Koji model Mercedes-Benza ima najbolju prođu u Rusiji?

Predstavnici maloprodajne mreže Mercedes-Benza u Rusiji su dostavili julske podatke o prodaji vozila s trokrakom zvezdom na haubi. Tokom jula mjeseca je prodato 93 primjerka iz segmenta lakih komercijalnih vozila, što je za čak 80 odsto manje nego proše godine, dok je u prvih sedam meseci 2019. godine plasiran 841 primerak uz pad prodaje od 77 odsto.

Razlog popuštanja tražnje se pronalazi u privremenoj obustavi proizvodnje Mercedes-Benz Sprintera u postrojenjima GAZ grupe zbog nedostatka potrebnih komponenti.

U međuvremenu, Sprinter treće generacije je postao najprodavaniji model Mercedes-Benza u ovoj godini.

Martin Fankušen, direktor prodaje i marketinga kompanije Mercedes-Benz Vans u Rusiji je izjavio za Autostat da je nova generacija Sprintera predstavljena ove godine, zatim da posjeduje tri tipa pogonskog sklopa, da se nudi s četiri različite dužine vozila i tri različite visine karoserije.

Naglasio je da Sprinter posjeduje moderne dizel agregate, savremene ručne i automatske menjače.

Verzije koje posjeduju nosivost manju od jedne tone, ali i one koje poseduju bruto težinu od 5,5 tona (u putničkoj verziji) su dostupne u Rusiji počev od ovog proljeća.

Za pragmatične (čitaj „mudre“) kupce je razvijena posebna Limited Edition serija koja predstavlja zapravo modifikovani Sprinter druge generacije.

AutoRepublika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije