Novosti

Pratite nas na Google news

Koji novi model Alfa Romeo sprema za svoj veliki jubilej?

Koji novi model Alfa Romeo sprema za svoj veliki jubilej?
Foto: N.N. | Koji novi model Alfa Romeo sprema za svoj veliki jubilej?
N.N.

Italijanski proizvođač automobila Alfa Romeo ove godine obilježava 110. godina postojanja. Iako iz te kompanije još uvijek nisu najavili proslavu rođendana, ona će se najvjerovatnije održati u Torinu, kada bi trebalo da bude predstavljen i novi model.

Proslava će, najvjerovatnije, biti održana 24. juna, za kada su "alfisti" iz cijele Evrope najavili svoje okupljanje. Pretpostavlja se da će biti predstavljena nova Alfa, koja će biti ili krosover ili kupe.

Novi model bi, takođe, mogao da bude i kompakt krosover izrađen na PSA platformi. Ako se to pokaže kao tačno, nova Alfa bi mogla da debituje samo kao pokazni koncept koji prikazuje rješenja koja bi mogla biti primjenjena na budućim modelima.

Inače, novi krosover SUV modelu Alfa Romeo Tonale, koji je u gami postavljen ispod modela Stelvio, trebalo bi da bude predstavljen u martu na Salonu automobila u Ženevi. Spekuliše se i da bi "misteriozni model" bi mogao da bude i kupe potpuno novog dizajna, kojim bi Alfa Romeo odao priznanje legendarnom modelu Duetto, čuvenom dvosjedu kabrioletu mnogo poznatijem kao Alfa Spider.

Kandidat je, takođe, i dugonajavljivani sportski kupe Alfa Romeo 6C.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije