Novosti

Kompaniji Uber ponovo oduzeta dozvola

Kompaniji Uber ponovo oduzeta dozvola
Foto: Ilustracija | Kompaniji Uber ponovo oduzeta dozvola

Američkoj kompaniji Uber ponovo je oduzeta dozvola za rad u Londonu, drugi put u nešto više od dvije godine, nakon što je agencija Transport za London (TFL) saopštila da aplikacija za taksi nije odgovarajuća i propisna i da se bezbjednost putnika dovodi u rizik.

U saopštenju TFL-a navodi se da je promjena sistema Ubera omogućila vozačima bez dozvole da objave svoje fotografije na nalozima licenciranih vozača i tako povezu putnike, što se desilo najmanje 14.000 puta.

"Neprihvatljivo je da je Uber dozvolio da u taksi uđe i upravlja vozač koji možda nema dozvolu i osiguranje", izjavila je direktor TFL-a za izdavanje dozvola, regulisanje i naplatu Helen Čapman.

Američka kompanija naknadno je saopštila da će uložiti žalbu na odluku agencije TFL-a da oduzme ovoj fimri dozvolu za rad.

Iz američke kopanije rečeno je da su preduzete mjere radi promjene modela poslovanja i postavljanja novog standarda kada se radi o bezbjednosti.

Šef kompanije "Uber" u sjevernoj i istočnoj Evropi Džejmi Hejvud izjavio je da su u posljednja dva mjeseca provjereni svi vozači u Londonu.

"Imamo jake sisteme i provjere kako bismo potvrdili identitet vozača i uskoro ćemo predstaviti novi proces podudaranja lica, za koji vjerujemo da je prvi u radu londonskih taksija i privatnog prevoza", rekao je Hejvud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije