Novosti

Kraj karijere za Renault Talisman

Kraj karijere za Renault Talisman
Foto: Renault promo | Kraj karijere za Renault Talisman

Posljednja glasina iz Francuske kaže da je Talisman došao do kraja karijere.

Renault će naredne godine značajno izmijeniti svoju gamu. Počeće prodaja Australa, nasljednika aktuelnog Kadjara, a i električni Megane će startovati svoj životni ciklus. Uz to, nekolicina modela iz trenutnog portfolija Renaulta će otići u penziju. Najnoviji trač iz Galije navodi da će prvi u istoriju otići upravo Talisman.

Uz to navodi se da će Renault polako početi da obustavlja proizvodnju Talismana već krajem ove godine. Prvo će se okončati montaža varijanta sa benzinskim motorima i manuelnim mijenjačima, zatim benzinaca sa automatskom transmisijom, da bi na kraju i dizelaši prestali da silaze sa proizvodnih traka. Sve u svemu, proizvodnja Talismana trebalo bi da bude okončana u februaru iduće godine.

Ukoliko se ova nagađanja i ostvare, onda će to značiti da pomenuti model iz D segmenta neće doživjeti punih sedam godina na tržištu, jer je predstavljen krajem 2015. godine. Koliko je prodaja Talismana oslabila u posljednje vrijeme govori činjenica da ga ove godine nema ni među 100 najpopularnijih vozila na domaćem tržištu.

Renault je još ranije potvrdio da isprva neće biti direktnog nasljednika za ovu limuzinu. Umjesto toga, Francuzi će se posvetiti SUV segmentu gdje planiraju veći broj modela.

Osim Talismana, vrlo uskoro, vjerovatno takođe do kraja narednog februara okončaće se i proizvodnja Scenica. Oba modela dolaze iz iste fabrike, koja će nakon njih početi sa montažom električne varijante Meganea, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije