Novosti

Krajem godine prvi Ikarbusov električni autobus

Krajem godine prvi Ikarbusov električni autobus
Foto: N.N. | Krajem godine prvi Ikarbusov električni autobus

Generalni menadžer kineske kompanije Jinlong (Yinlong - Landžu Guangdong nju enerdži automobile) Jang Jian najavio je da će Ikarbus, čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa.

"Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi Ikarbus vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom", objasnio je Jang.

On je rekao da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou.

"Upravo radimo na organizaciji u Ikarbusu i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. Mi sada radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa", kazao je on.

Jang ističe da je plan kineske kompanije da Ikarbus učini jakom firmom i da postane regionalni centar, a da će se tek potom razmišljati i eventualnom širenju na druge zemlje u regionu i ulasku na evropsko tržište.

Kinezi preuzimaju 51 odsto Ikarbusa, a u vlasništvu države ostaće 26 odsto preduzeća, dok ostatak pripada malim akcionarima.

U pogonima Ikarbusa namjeravaju da zadrže postojeće modele, ali i da počnu proizvodnju električnih autobusa i kombija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije