Novosti

Krosover nalik na Mustang predvodiće novu Fordovu eru

Krosover nalik na Mustang predvodiće novu Fordovu eru
Foto: N.N. | Krosover nalik na Mustang predvodiće novu Fordovu eru

Ford planira da izbaci na tržište svoj prvi potpuno električni model, krosover sa prednjim pogonom sredinom 2020. godine.

Krosover nazvan Mach 1, zbog dizajna baziranog na Mustangu, biće izgrađen na C2 platformi na kojoj je nastao i novi Focus.

Ovaj kompaktni SUV kodnog imena CX430 imaće konvencionalni izgled hečbeka sa blago povišenim klirensom.

Mach 1 je samo prvi u nizu električih krosovera kojima Ford planira da zamijeni hečbek i limuzinske varijante u bliskoj budućnosti i fokusira se na SUV segment.

Ovaj model bi trebalo da posjeduje bateriju koja će mu omogićiti domet od skoro 500 kilometara na jedno punjenje, a najvjerovatnije će se proizvoditi u Fordovom postrojenju u Meksiku.

Ford planira da do 2022. predstavi 16 električnihautomobila, od kojih će neki biti razvijeni ekskluzivno za tržište Kine.

Američki gigant je sastavio tim inženjera pod nazivom "Tim Edison" koji je zadužen za razvoj električnih automobila, a ima značajno veću autonomiju nego što je to uobičajeno u Mičigenu.

Osim EV modela, Ford planira i uvođenje hibridnih pogona u modele poput F-150, Escape (Kuga u Evropi), Explorer i Mustang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije