Novosti

Lada nastavlja proizvodnju - oprema kao prije 40 godina

Lada nastavlja proizvodnju - oprema kao prije 40 godina
Foto: Print Screen/Youtube | Lada nastavlja proizvodnju - oprema kao prije 40 godina

Otišli ​​su i mnogi dobavljači dijelova, pa se kompanija koja proizvodi Ladu u Rusiji našla u teškoj situaciji. Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a mora se voziti.

Prvi model AvtoVAZ-a, koji će poslije dužeg odlaganja biti pušten u proizvodnju, biće Lada Granta u pojednostavljenoj verziji. Dolazak u izložbene salone očekuje se u drugoj polovini juna.

Prema riječima jednog od dilera, predsjednika uprave BN-Motorsa, Alekseja Podshekoldina, još uvijek nema tačnih informacija o konfiguracijama, ali najave već postoje.

Najvjerovatnije će ovi automobili biti u ponudi bez ABS-a, ERA-GLONASS hitnih poziva, vazdušnih jastuka i električnih prozora... Prema njegovim riječima, kupcima će biti ponuđene dvije konfiguracije.

U najjednostavnijoj verziji neće biti ništa što je Podshchekoldin već pomenuo, a u bogatijoj verziji biće dodati električni prozori i električni servo upravljač.

Obje konfiguracije će biti sa motorom koji ne ispunjava ni Euro 5 standarde. Motor je 1,6-litarski sa 90 KS. Cijena vozila trenutno nije poznata, ali će vjerovatno biti oko 8.600 evra.

Dakle, sa cijenom i opremom, vraćamo se u neka davna vremena…

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije