Novosti

Pratite nas na Google news

Lamborghini će ipak ograničiti proizvodnju da bi zadržao ekskluzivnost

Lamborghini će ipak ograničiti proizvodnju da bi zadržao ekskluzivnost
Foto: Pixabay | Lamborghini će ipak ograničiti proizvodnju da bi zadržao ekskluzivnost
N.N.

U italijanskom proizvođaču očekuju da će u 2019. kupcima isporučiti preko 8.000 vozila, što je značajno više u odnosu na 2018. godinu kada je prodato 5.750 jedinica.

Lamborghini je dobio ono što je želio i očekivao kada je lansirao treći model, SUV Urus – prodaja je u prvoj polovni godine gotovo udvostručena u odnosu na isti period 2018. U prvih šest mjeseci ove godine isporučeno je 4.553 automobila, pa prvi čovjek italijanskog proizvođača, Stefano Domenikali, sa pravom očekuje da na kraju 2019. prodaja nadmaši 8.000 jedinica.

Iako je za Lamborghini značajno da poveća prodaju na godišnjem nivou, Domenikali ipak ne želi da taj rast bude nekontrolisan, već smatra da u jednom trenutku treba ograničiti proizvodnju kako bi brend očuvao oreol egzotične automobilske marke. Godišnja proizvodnja će biti limitirana čak i ako to znači da će Lambo izgubiti potencijalne nove kupce kada tražnja bude premašila 10.000 jedinica na godišnjem nivou.

Broj od 10.000 automobila figurura kao maksimum koji bi Lamborghini u jednom trenutku, u ne tako dalekoj budućnosti, trebalo da proizvodi tokom kalendarske godine. Domenikali očekuje da će se to dogoditi tek kada kompanija izbaci na tržište četvrti model u gami, o kome se i dalje samo spekuliše.

Prema najavama iz marta ove godine, četvrti Lamborghini - pored modela Huracan, Aventador i Urus, mogao bi da bude grand turer sa koncepcijom sjedišta 2+2. Ipak, Domenikali je tada naglasio da na novi model još uvijek ne treba računati jer Lamborghini trenutno nije dovoljno snažan i stabilan za ulaganje u četvrti automobil.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije