Novosti

Lamborghini objavio najbolje rezultate u istoriji

Lamborghini objavio najbolje rezultate u istoriji
Foto: lamborghini.com | Lamborghini objavio najbolje rezultate u istoriji

​Automobili Lamborghini je zaključio finansijsku godinu 2021. s najboljim rezultatima ikada u pogledu prodaje, prometa i profitabilnosti, potvrđujući stabilnost i pobjedničku strategiju.

"Lamborghini je pokazao izuzetne komercijalne i finansijske rezultate, najbolje u svojoj istoriji, koji kompaniji daju potrebnu čvrstinu za navigaciju u novom periodu neizvjesnosti poput ovog."

Promet je dostigao rekordnih 1,95 milijardi evra, što je povećanje od 19% u odnosu na 2020.

Efiaksno upravljanje podržano lansiranjem novih modela je dovelo operativnu dobit do dosad neviđenog nivoa. Operativna marža se više nego udvostručila u odnosu na 2018. i dostigla je 20,2%, što je nivo profitabilnosti u skladu s luksuznom industrijom.

Ovo se prevodi u operativni prihod od 393 miliona evra, što je povećanje od ogromnih 49% u odnosu na 2020. (264 miliona evra).

Kao dio ambicioznog strateškog plana koji uključuje najveću investiciju u istoriji kompanije (1,8 milijardi evra u sljedećih pet godina, u potpunosti samofinansirajući), Lamborghini ima oči na još izazovnijem finansijskom cilju za godine pred nama - povećati svoju profitabilnost na između 22% i 25%.

2021. je takođe bila najbolja godina ikad na komercijalnom nivou, s 8.405 isporučenih automobila širom svijeta (+13% u odnosu na 2020.), prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije