Novosti

Pratite nas na Google news

Lamborghini predstavio Huracan STO

Lamborghini predstavio Huracan STO
Foto: Lamborghini | Lamborghini predstavio Huracan STO
N.N.

Lamborghini je u srijedu i zvanično predstavio novu verziju Huracana.

Dakle, Huracan STO je novi Lamborghini koji je inspirisan modelima Squadra Corse Huracan Super Trofeo EVO i Huracan GT3 EVO.

Posjeduje takzovani "agresivni" aerodinamički body kit koji uključuje prednji i zadnji podešavajući spojler, zadnji difjuzor, otvore za vazduh i proširene blatobrana, točkovi su rađeni od magnezijuma (da bi bili lakši, a zadržali čvrstoću).

Bridgestone Potenza su pneumatici koje posjeduje novi Lambo, vjetrobransko staklo je 20 odsto lakše, a čak je i masa manja zbog učestalog korišćenja magnezijuma i ugljeničnih vlakana pa je 45 kilograma lakši od Huracan Performance automobila, tačnije 1.339kg je težina automobila.

Odnos težina/snaga iznosi 2.09kg po KS.

Tu su i Brembo CCM-R kočnice, a sada dolazimo do onog najzanimljijeg dijela – motor. Pokreće ga 5.2-litarski V10 motor sa 470 kW/640KS i 565 Nm obrtnog momenta, na zadnji pogon, a prijanjanje je najbolje u svojoj klasi.

U fabričkom saopštenju se navodi i da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3,0 sekunde, kao i da automobil do 200 km/h stiže za 9,0 sekundi.

Što se tiče najveće brzine ona iznosi 310 km/h. U unutrašnjosti se prije svega ističu trkačka sjedišta od ugljeničnih vlakana, kao i površine sa alkantarom.

Takođe, Huracan STO nudi i tri nova moda vožnje: STO (za put), Trofeo (za stazu) i Pioggia (za kišu). Prvi kupci će svoj Huracan STO dobiti na proleće sljedeće godine.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije