Novosti

Lancia otkrila prve informacije o budućem Ypsilonu i Delti

Lancia otkrila prve informacije o budućem Ypsilonu i Delti
Foto: Print Screen/Instagram | Lancia otkrila prve informacije o budućem Ypsilonu i Delti

​Italijanska marka se priprema za svoju renesansu.

Kao i ostali brendovi pod okriljem Stellantisa, i Lancia je dobila značajne investicije ali i rok od 10 godina da se dokaže prije upravom ovog giganta.

Uskoro, Lancia će se vratiti u veći dio evrope, i to u premijum niši sa nizom novih modela.

Luka Napolitano, prvi čovjek proizvođača iz Italije, potvrdio je još jedno da će nova generacija Ypsilona stići 2024. godine i da će u ponudi imati i EV izdanje. To je ono što smo već znali iz brojnih izjava koje su stigle u prethodnom periodu. No, sada smo doznali i da će naredni Ypsilon biti dugačak oko 4 metra.

Gdje će se odigrati proizvodnja ovog modela još uvijek nije poznato, no glasine upućuju na to da će novi Ypsilon stizati iz Španije, odnosno iz Saragose.

Ovaj automobil će ujedno biti i prvi moderni električni četvorotočkaš italijanske marke koja će se brzo odreći SUS agregata i svrstati u EV segment.

Nakon Ypsilona, uslijediće niz premijera. Tako bi 2026. godine trebalo da se pojavi električni as Lancije iz D segmenta, dug oko 4,6 metara. Poslije toga, 2028. godine stiže ono što se najviše iščekuje - nova generacija Delte.

Ne bi trebalo očekivati zvijerku kakva je bila Delta Integrale, ovdje se radi o električnom vozilu. Iduća Delta imaće dužinu od 4,4 metra i ostaće u granicama kompaktne klase.

Inače, Lancia je potvrdila i da će enterijer nadolazećih vozila tog brenda evocirati uspomene na slavne modele iz prošlosti ove marke. Konkretno, biće tu uspomena na Gammu, Themu i Flaviju.

 

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije