Novosti

Legendarni Ferrari se vraća u prodaju

Legendarni Ferrari se vraća u prodaju
Foto: GTO Engineering | Legendarni Ferrari se vraća u prodaju

Restomod scena je sve jača, a stvari postaju još zanimljivije kad se priča zavrti oko bezvremenskih klasika.

GTO Engineering je kompanija iz Velike Britanije koja je najavila Project Moderna, koji će iznjedriti modernu interpretaciju legendarnog Ferrarijevog modela. Nakon najave projekta uslijedilo je oduševljenje poklonika ovog klasika, a u kompaniji su zato odlučili javnost obavještavati o napretku projekta. I da, izuzmete li izgled, ovdje je sve novo, pa svoj budući auto u kompaniji radije zovu "revival" nego "restomod".

Uprkos aktualnim trendovima, za pogon ovog posebnog automobila izabran je V12 atmosferski motor.

"Za naš tim, motor i estetika su dva najvažnija dijela automobila, pa smo s tolikim oduševljenjem krenuli upravo od tuda", pojašnjava rad na projektu Mark Lion, osnivač kompanije.

Motor će biti usuglašen s ručnim mjenjačem, dok će osnova automobila biti cjevasta čelična šasija, ali s podokvirima izrađenim od aluminija. Cilj je jasan, a to je ostati na nivou ispod 1.000 kg. Jedini problem će biti potreba da se prilagode činjenici da su ljudi danas u prosjeku viši nego što su bili 1960-ih.

GTO Engineering je sada i formalno otvorio listu narudžbi, ali javno nije objavio startnu cijenu, kao ni termin isporuke automobila.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije