Novosti

Lexus predstavio prvu jahtu

Lexus predstavio prvu jahtu
Foto: Lexus | Lexus predstavio prvu jahtu

Lexus se otisnuo u nautičare, pokazuje nova jahta imena LY 650 uz koju stiže i jedan Lexus LC500. Jahta je razvijena u saradnji s kompanijom Marquis Yachts LLC koja je prihvatila najnovije metode koje Toyota koristi u proizvodnji i kontroli kvaliteta.

Dizajnirao ju je Nuvolari Lenard, koji je specijalizovan za dizajn luksuznih jahti. Lexus je s partnerima LY 650 izradio kao visokotehnološku poslasticu ponajprije po pitanju izgradnje trupa u kojem su korištena karbonska vlakna. Tako je masa smanjena, a strukturalna čvrstoća povećana u odnosu na klasičnu gradnju stakloplastikom. U jahti nisu Lexusovi motori, već dvije mašine Volvo Penta od po 1000 KS svaki. Ako to klijenti zažele, mogu dobiti i 800 KS ili 900 KS snažne smašine.

Poseban sistem povezivosti je ugrađen na brod i omogućuje povezivanje s pametnim telefonom. Tako se mogu pratiti sve funkcije broda i moguća je i navigacija u realnom vremenu. U brod je ugrađen Mark Levinson surround audio sistem koji je posebno podešen da stvori efekt koncertne hale u glavnom salonu.

Ovaj Lexus ima tri palube, najvišu s dodatnim kontrolama, glavnu palubu sa salonom te ispod palube tri spavaće sobe za ukupno šest putnika. Lexus je ovim pokušao pokazati kako razumije luksuz kojeg očekuju i zahtijevaju najizbirljiviji kupci.

Naravno, Lexus nije jedini koji se otisnuo na more, tu su i Porsche, Bugatti, Mercedes, pa i Fisker. Aston Martin najavio je čak luksuznu podmornicu. Ovaj novi Lexus biće predstavljen na predstojećem Boat Showu na Floridi.

(Autozona.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije