Novosti

Ljetno osvježenje Škode Fabije

Ljetno osvježenje Škode Fabije
Foto: Škoda | Ljetno osvježenje Škode Fabije

Od 1999., kad se pojavila na tržištu, Fabia je prodana u čak četiri miliona primjeraka.

Prošle su četiri godine od debija aktualne, treće generacije ovog automobila te je bilo krajnje vrijeme za redizajn.

Tim više što su konkurenti iz koncerna, Polo i Ibiza, u međuvremenu dobili nove napredne verzije.

Izgledom se nova Fabia ne razlikuje previše od modela prije redizajna. Prednja maska je osjetno povećana, promijenjeni su odbojnici, prednja i zadnja svjetla te drugi sitniji detalji. U unutrašnjosti su promijenjeni materijali i ploča s instrumentima.

U vožnji se Fabia ponaša vrlo dobro. Udobna je, ali se i zna nositi s oštrijom vožnjom. U ponudi su samo benzinski motori, svi od reda s tri cilindra i jednom litrom obima. Osnovni motori nemaju turbo te razvijaju 60 i 75 KS, a mnogo potentniji i ugodniji za vožnju su turbomotori s 95 i 110 KS. Najsnažniji motor ima mjenjač sa šest brzina, kupci ostalih varijanti moraće se zadovoljiti s pet. U ponudi je i DSG automatski mjenjač, ali samo u kombinaciji s najsnažnijim motorom.

Obnovljena Fabia donosi i tri nove tehnologije pomoći u vožnji - nadzor mrtvog kuta, otkrivanje vozila koja dolaze bočno prilikom kretanja unazad i automatsko upravljanje dugim svjetlima.

Top verzija Monte Carlo serijski ima panoramski stakleni krov. Tu su i naplatci od 16”, LED zadnja svjetla, Škoda Surround audio sistem posebni upravljač i nekoliko sportskih detalja. Ovaj nivo opreme zove se tako zbog pobjede Škode na prvom reliju Monte Karlo.

Unutrašnjost Fabije može biti šarena, ali i konzervativna. Centralno smješten zaslon od 6,5” serijski je već od osnovnog modela. Novost je i napredna verzija infotainmenta Swing Plus.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije