Novosti

Maserati odlaže premijeru novog krosovera

Maserati odlaže premijeru novog krosovera
Foto: Pixabay/Hans Braxmeier | Maserati odlaže premijeru novog krosovera

Maserati je u septembru najavio da će zvanična premijera modela Grecale biti održana u Milanu, polovinom novembra. Nažalost, kriza izazvana globalnom nestašicom čipova primorala je italijansku kompaniju da odloži debi novog SUV-a za proljeće 2022. godine.

U najnovijem saopštenju Maseratija navodi se da je kašnjenje posljedica "problema koji su doveli do prekida u lancima snabdijevanja ključnih komponenti neophodnih za završetak procesa proizvodnje automobila".

Konkretno, zbog nedostatka čipova kompanija ne bi mogla da zadovolji očekivano interesovanje kupaca za novim modelom, odnosno nivo proizvodnje ne bi mogao da odgovori globalnoj potražnji za ovim vozilom.

Činjenica da je krajem septembra Maserati i dalje najavljivao lansiranje novog automobila za novembar znači da je razvoj modela Grecale bio praktično završen.

Grecale će biti drugi Maseratijev SUV u ponudi i zauzeće poziciju ispod modela Levante. Automobil je baziran mehaničkoj platformi "Giorgio", istoj onoj koju koristi Alfa Romeo Stelvio, a očekuje se da će biti ponuđen u benzinskoj, hibridnoj i potpuno električnoj verziji.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije