Novosti

Maserati predstavio limitirani Levante Vulcano

Maserati predstavio limitirani Levante Vulcano
Foto: motor1.com | Maserati predstavio limitirani Levante Vulcano

Zbog slabje prodaje Maserati se dosta muči sa svojim prvim SUV modelom, a za radnike na proizvodnim pogonima Levantea se često skraćuje radno vrijeme i šalju se na prinudne odmore. Odogovor Italijana je, bar za sada, specijalno izdanje modela.

Naime, Maserati je lansirao limitiranu ediciju Levantea po imenu Vulcano, a na određenim tržištima Evrope i Azije biće dostupno svega 150 primjeraka ovog automobila. Verzija će na evropskim tržištima imati osnovnu cijenu od 96.695€, što je 30.687€ više nego standardni Levante. Radi se o verziji sa twin-turbo V6 motorom sa 350 ks, dok je bazna cijena verzije sa 430 ks 105.270€.

Levante Vulcano dolazi ekskluzivno sa Grigio Lava mat bojom i Nerissimo pakom koji dodaje nekoliko crnih elemenata na eksterijeru. Tu su 21-inčne felne sa Y šablonom i mat finišom, Brembo kočnice sa crvenim kliještima, crni izduvi itd.

Kupci mogu da specifikuju italijanski SUV sa crnom kožom i crvenim šavovima ili crvenom kožom i crnim šavovima. Trozubac je izvezen na naslonima za glavu, dok ugljenična vlakna na centralnom tunelu dodatno naglašavaju poseban karakter ovog modela.

Standardna oprema ograničene verzije Levantea uključuje standardna Full-LED Matrik adaptivna prednja svjetla, prednje i zadnje parkirne senzore i sistem “mekih vrata”. Štaviše, on takođe posjeduje vrhunski zvučni sistem Bowers & Wilkins, grijana i ventilirana sjedišta sa električnim podešavanjem i funkcijom memorije, kao i električno podesivi sportski upravljač.

(Cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije