Novosti

McLaren Senna na aukciji

McLaren Senna na aukciji
Foto: Ilustracija | McLaren Senna na aukciji

S ukupnom proizvodnjom koja je ograničena na 500 primjeraka i na 120 primjeraka namijenjenih SAD-u, prilično je teško doći do McLarena Senne.

To je naročito istinito jer su superautomobili iz grada Vokinga odavno prodani, a jedan od njih je nedavno pretvoren u pepeo. Aukcijska kuća Barrett-Jackson želi da se ove sedmice navedeni automobil pojavi na 48. godišnjoj aukciji u Scottsdaleu.

Kruneći se s brojem šasije 005 čini ga jednim od prvih automobila koji je izgradio McLaren, a jedan od najzanimljivijih je Amethyst Black Shade. Inače je zvijer sa 789 konjskih snaga je u besprijekornom stanju koja izgleda kao nova.

McLaren Senna još je uvijek relativno novi automobil, tako da ih nema toliko u prodaji, pogotovo zato što su se u malom broju proizvodili.

S obzirom na ekskluzivu modela, koji je usmjeren na stazu. Ne želimo biti iznenađeni ako će automobil premašiti preporučenu maloprodajnu cijenu koja je otprilike milion dolara u SAD-u uzimajući u obzir kako P1 sada ide za puno više od preporučene maloprodajne cijene.

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije