Novosti

McLaren do 2025. godine planira 18 noviteta

McLaren do 2025. godine planira 18 noviteta
Foto: N.N. | McLaren do 2025. godine planira 18 noviteta

Na goodwoodskom Festivalu brzine McLaren je objavio svoj novi poslovni plan Track25, odnosno plan razvoja ponude do 2025. godine koji predviđa potpunu elektrifikaciju, odnosno hibridizaciju svih modela, lansiranje 18 noviteta (što verzija postojećih, što u potpunosti novih vozila) kao i novi model u tzv. Ultimate seriji koji će naslijediti P1.

Pomenutih 18 noviteta bi trebalo da podignu proizvodnju do 2025.godine za oko 75%, odnosno u McLarenu žele da do 2025. proizvode oko 6.000 vozila godišnje.

Svi ti modeli bi trebalo da budu napravlejni od značajnog udjela kompozitinih lakih materijala koji će biti plod rada novog McLaren Composites Technology Centra, a svi će biti opremljeni naprednom sajber zaštitom, OTA mogućnošću nadogradnje softvera i sl.

Dalje, u McLarenu razviju novi lakši baterijski sistem s mogućnošću bržeg punjenja koji bi vlasnicima budućih McLarenovih vozila trebalo da omogući oko 30 minuta vožnje na trkačkoj stazi samo uz upotrebu električnog pogona, što bi moglo da znači i da Britanci spremaju isključivo električne modele.

Što se tiče nasljednika modela P1 za sada nije jasno da li u McLarenu smatraju da će to biti već najavljeni model kodnog imena BP23 koji bi na tržište trebalo da stigne tokom 2020, ili će to biti u potpunosti novi automobil. Na kraju još dodajmo i da McLaren u istom periodu namjerava da proširi svoju prodajnu mrežu i broj država u kojima su njegovi modeli dostupni, uključujući tu i države centralne Evrope.

(Autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije