Novosti

Mercedes-AMG GT R od 789 konjskih snaga

Mercedes-AMG GT R od 789 konjskih snaga
Foto: N.N. | Mercedes-AMG GT R od 789 konjskih snaga

Četvorolitarski biturbo V8 agregat ovog modela sada razvija 789 konjskih snaga!

Drugi “standalone” model kompanije Mercedes-AMG kompanije nakon modela SLS, Mercedes-AMG GT je pravi sportski automobil, pogotovo u najsekstremnijoj R varijanti.

Naime, njegov biturbo V8 agregat radne zapremine četiri litara razvija čak 577 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta. Prema tome, Mercedes-AMG GT R je vjerovatno nešto najbiže njemačkom “musle” automobilu. Rijetko kome je potrebna brža mašina. Na kraju krajeva, Mercedes-AMG GT R iz mjesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,6 sekudni i postiže maksimlanu brzinu od 318 km/h.

Međutim, uprkos tome, ljudi iz tjuning kompanije G-Power su odlučili da iz ovog automobila izvuku još više performansi. Naime, oni su spremili četiri različita tjuning paketa sa različitim snagama. Najsnažniji od njih je onaj koji razvija 789 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta. Dodatna snaga je dobijena zahvaljujući kombinaciji nekolicini modifikacija na agregatu i novom softveru. Od modifikacija na agregatu se izdvajaju nova pumpa za gorivo i optimizovani klipovi sa smanjenom komresijom. Takođe, unaprijeđene su i turbine. Inženjeri kompanije G-Power su modifikovali i sedmostepenu automatsku transmisiju.

Za one kojima 789 KS zvuči previše ekstremno, G-Power je spremio i tjuning paket zahvaljujući kojem agregat razvija 740 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Tu je i slabiji paket zahvaljujući kojem Mercedes-AMG GT R razvija 681 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Najslabiji tjuning paket je onaj sa kojim četvorolitarski V8 biturbo agregat razvija 641 KS i 750 Nm obrtnog momenta.

Svaki od ovih tjuning paketa dolazi u kompletu sa Huricane RR alu-felnama veličine 20 cola napred i 21 cola na zadnjoj osovini. Na ove felne su montirani Michelin pneumatici dimenzija 275/30 ZR20 napred i 305/25 ZR21 pozadi.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije