Novosti

Mercedes-AMG SL zamjenjuje AMG GT Roadster

Mercedes-AMG SL zamjenjuje AMG GT Roadster
Foto: Image by Mikes-Photography from Pixabay | Mercedes-AMG SL zamjenjuje AMG GT Roadster

Šef Mercedesove performantne filijale, Filip Šimer, objelodanio je dosta toga u vezi s njenom budućnošću. Naime, ona je svijetla, jer će nastaviti da se ulaže u benzinske motore pojačane moćnim hibridnim sistemima.

Šimer je između ostalog potvrdio dolazak Mercedes-AMG SL-a, koji će zamijeniti AMG GT Roadster.

Mercedes-Benz SL, onaj iz modernih vremena, imao je nekoliko teških godina, dodatno pogoršanih zbog interne konkurencije u vidu AMG GT-a, slabe prodaje i odsustva marketinga.

Samim tim, Mercedesova ikona je postala zastarjela. Ipak, na svu sreću, SL-u će biti udahnuta nova mladost, jer je Filip Šimer potvrdio da će konkurencija unutar kuće uskoro biti stvar prošlosti zahvaljujući eliminaciji AMG GT Roadstera, dok će u novi SL biti investirana veća sredstva.

Nova generacija SL-a će biti rasni Mercedes-AMG proizvod, poput AMG GT kupea i sedana. Po Šimeru, i dalje će biti riječ o komfornom automobilu, pogodnom za krstarenje na duge distance, ali ujedno dovoljno brzom da istakne izražen trkački pedigre SL-a.

Šef AMG-a je takođe pojasnio da će SL posjedovati jedinstvenu paletu pogonskih jedinica, koje vjerovatno neće dijeliti s ostalim Mercedes-AMG proizvodima, prenosi Vrele gume.

Što se tiče budućnosti Mercedes-AMG-a, ekipa iz Afalterbaha usvaja hibridizaciju u cilju ostvarivanja još boljih performansi. Ekspertiza ne može biti bolja, jer je zasnovana na iskustvima i Formule 1, gdje Mercedesov tim uživa u godinama apsolutne dominacije, što imidž ove marke stavlja na sam pijedestal automobilske industrije.

Sa svijetlom budućnosti aktuelne game i mogućnosti dodavanja čisto električnih primjeraka, očekujemo značajan rast Mercedes-AMG brenda, i po horizontali i po vertikali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije