Novosti

Mercedes-AMG predstavio tri trkačka automobila u čast "Crvene krmače"

Mercedes-AMG predstavio tri trkačka automobila u čast "Crvene krmače"
Foto: Mercedes | Mercedes-AMG predstavio tri trkačka automobila u čast "Crvene krmače"
N.N.

Prije 50 godina je Mercedes-AMG stekao ime na trci 24 sata Spa-Franchorchamps sa svojim modelom Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG, a sada mu je odata zaslužena počast.

Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG je ostvario pobjedu u klasi i drugo mjesto u ukupnom poretku, tako da je model poznat po nadimku "Crvena krmača" stekao slavu, kao i AMG.

Kako bi proslavio istorijski debi u motosportu 1971. godine, Mercedes-AMG je pripremio tri unikatna trkačka automobila koji odaju počast pomenutoj "Crvenoj krmači", a koji su zajednički nazvani "50 Years Legend of Spa".

Ovaj trio čine Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Mercedes- AMG GT3 (modelska godina 2016.) i aktuelna evolucijska verzija modela Mercedes-AMG GT3. Radi se o automobilima dizajniranim isključivo za stazu.

Sva tri modela su lakirana u crvenu boju koja podsjeća na pobjednički 300 SEL 6.8 MAG, ali umjesto broja 35, sva tri nose broj 50 te boje nekadašnjih sponzora.

U unutrašnjosti ima dosta karbonskih detalja, a tu je i pločica s originalnim potpisom osnivača AMG-a Hansa Wernera.

Tehničke specifikacije su gotovo nepromijenjene osim izduvnog sistema. Automobile pokreće AMG 6,3 litarski V8 motor.

Sva tri modela će biti izložena prvi put tokom ovogodišnje trke 24 sata Spa-Franchorchamps, kao i replika modela Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG Red Pig, prenosi Autoblog.rs.

Što se tiče cijena, GT3 iz 2016. godine košta 500.000 evra, cijena novijeg modela iznosi 575.000 evra, dok je za SLS AMG GT3 potrebno izdvojiti 650.000 evra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije