Novosti

Mercedes-Benz otvorio prvi salon za prodaju isključivo el. auta

Mercedes-Benz otvorio prvi salon za prodaju isključivo el. auta
Foto: Pixnio | Mercedes-Benz otvorio prvi salon za prodaju isključivo el. auta
Nezavisne novine

Kompanija Mercedes-Benz je otvorila prvi salon koji prodaje samo i isključivo električne automobile, ali se ne nalazi u Njemačkoj.

Salon "Mercedes EQ Yokohama" smješten je u gradu Jokohama u japanskoj prefekturi Kanagava južno od Tokija.

Objekat površine 1.221 kvadratni metar prodaje pet Mercedesovih EQ modela, odnosno postojeće EQ modele uključujući Mercedes EQS. U salonu može da bude istovremeno izloženo do sedam vozila, a moguće je obaviti test vožnju. Tu je i lokacija za dostavu vozila, kao i tri CHAdeMO punjača te radionica za servisiranje.

Osim stanica za punjenje električnih vozila, salon posjeduje i V2H opremu koja pokazuje suštinu načina života s električnim automobilima. U budućnosti će biti postavljeni solarni paneli koji će omogućiti salonu prelazak na održive, prirodne i obnovljive izvore energije.

U salonu su zaposleni i EQ eksperti koji su na usluzi zainteresovanim klijentima. Takođe, u ponudi je i usluga MB Rent, tako da klijenti mogu da obave test vožnju, ali i koriste jedan od modela u određenom vremenskom periodu, prenosi "Klix".

Mercedes-Benz ima plan da u potpunosti prijeđe na električna vozila do 2030. godine. Postojeći Mercedesovi EQ modeli su EQC, EQV, EQA, EQB, EQS, EQS SUV, EQE i EQE SUV, a stižu i modeli EQG i EQT.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije