Novosti

Mercedes E-Class dobija V6 agregat

Mercedes E-Class dobija V6 agregat
Foto: N.N. | Mercedes E-Class dobija V6 agregat

Mercedes E-Class, model za 2019. godinu stiže na tržište sa velikim brojem unapređenja, među kojima je i nova tehnologija ali i proširena paleta motora.

Prvo, i najvažnije, tu je novi E450 model koji će biti dostupan u sedan, karavan, kupe i kabriolet verziji. Ispod njegove haube krije se ažurirani trolitarski V6 agregat koji razvija 362 konjske snage i 500 Nm obrtnog momenta. U poređenju sa modelom kojeg mijenja, E400, E450 razvija dodatnih 33 konjskih snaga i 20 Nm obrntog momenta.

Još jedan novi model za 2019. godinu nosi oznaku Mercedes-AMG E53. On ispod haube krije šestocilindarski agregat sa EQ Boost tehnologijom, radne zapremine tri litara, koji razvija 429 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta. Agregat u ovakvoj konfiguraciji omogućava modelu E53 pogon na svim točkovima i ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 4,4 sekundi.

Pored novih šestocilindraša, model E-Class se može naručiti i sa četvorocilindarskim agregatom radne zapremine dva litara koji razvija 241 konjsku snagu i 369 Nm obrtnog momenta.

U druge promjene možemo svrstati novi trokraki multifunkcionalni volan obmotan Napa kožom i dvije nove opcije za entereijer. Tu su i nove felne veličine 19 inča, kao i unapređeni sistemi za asistenciju vozaču i bezbjednost.

Mercedes- E-Class model za 2019. godinu će početi da se prodaje na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije