Novosti

Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje verziju s najviše luksuza

Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje verziju s najviše luksuza
Foto: Print Screen/Instagram | Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje verziju s najviše luksuza

Nedavno je sedan Mercedes-Maybach S Klase dobio posebnu verziju koja je krštena po američkom modnom stilisti po imenu Virdžil Abloh. On se nažalost upokojio nakon što je kancer metastazirao, ali je prije toga učestvovao u razvoju konceptnog terenca nazvanog Project Maybach.

Sersijski primjerak s oznakom Mercedes-Maybach S 680 by Virgil Abloh s neobičnim terencem dijeli samo koloritnu šemu karoserije i enterijera, izvedene u crnoj i braon boji. Ukupno 150 takvih sedana će biti montirano s ciljem ponude kupcima.

Mercedes-Benz je u međuvremenu pripremio još jednu verziju Maybacha. Do sada je prototip bio oslovljavan s  Mercedes-Maybach Haute Voiture, što je referenca ka "visokoj modi" iz tog svijeta. Ime Haute Voiture može doslovno biti prevedeno i kao "automobil koji je proizvod visoke mode".

Ovo se tvrdi iako se specijalna verzija imenovana po pomenutom (pokojnom) Virdžilu Ablohu razlikuje od standardne varijante samo po korištenoj koloritnoj šemu. Ipak, kod ove modifkacije su se dizajneri osmjelili da se malo dublje zaigraju i upuste u rizičnije stilske eksperimente.

Ovaj Maybach se reklamira kao najluksuzniji ikada napravljen. Za izradu unutrašnjosti vozila su korišćeni najskupocjeniji materijali koji se uopšte mogu koristiti u izradi automobila. Uglavnom je to bijela koža tipa Nappa, ali su unutrašnji paneli vrata, kao i ostale površine kabine obloženi bogatom, skupom tkaninom, dok je pod presvučen vještačkim krznom, što je pomalo paradoksalno za "terenca". Pride, ovo krzno podsjeća i na jamboliju.

Da se vratimo mi na automobil, odnosno da kažemo da su aplicirani materijali isti oni koji se koriste za odjeću s oznakom "haute couture". Pravo zlato se široko koristilo za dekoraciju. U kompletu su pozlaćene čaše za vino, kao i set torbi od istih materijala koji su implementirani i u obradi putničke kabine.

Od spoljašnjih karakteristika takve limuzine možemo zasebno istaći samo posebna dvobojnu šemu karoserije. Dok Mercedes-Maybach Haute Voiture ima status konceptnog automobila, kompanija je već najavila izdavanje takve posebne verzije u ograničenoj seriji. Pojaviće se početkom 2023. godine.

 

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije