Novosti

Mercedes T Klase debituje za mjesec dana

Mercedes T Klase debituje za mjesec dana
Foto: DarkoStojanovic/Pixabay | Mercedes T Klase debituje za mjesec dana

Gama Mercedesa će uskoro biti bogatija za još jednu klasu. Slovo "T" koje su Švabe opredijelile da se nađe u naslovu, trebalo bi da označava skupe i dobro opremljene verzije modela Mercedes-Benz Citan, koij bi opet bio utemeljen u donorskom radničkom modelu nazvanom Renault Kangoo.

Prodavci su usvojili šemu koja se dugo koristila sa starijim komercijalnim modelima: kombiji i jednostavne putničke opcije se zovu Vito, a bogati minivanovi su imenovani kao V Klasa.

Do ovog trenutka je objavljen samo jedan mamac u vidu fotografije i on pokazuje da će budući Mercedes T Klase posjedovati minimalne osobenosti u odnosu na "radnički" Citan (da ne kažemo Kangoo). Izgled nosa vozila, svjetlosnih grupacija i haube je potpuno identičan, ali se razlikuje jedino maska hladnjaka.

Tokom prošle godine smo bili u prilici da vidimo koncept Mercedes-Benz EQT kao izložbeni automobil koji je obećavao značajno drugačiji, više agresivan stil, ali izgleda da je odložen za električnu verziju koja bi tek trebalo da debituje u budućnosti.

Glavne razlike između T Klase i pominjanog modela zvanog Mercedes-Benz Citan biće i u vidu skuplje i više napredne opreme.

Ovaj model bi trebalo da se približi "premijumu", iako Renaultova tehnologija nikuda ne ide.

A ako je Citan namijenjen uglavnom korporativnim kupcima, onda je T Klasa spremljena prema potrebama trgovaca - privatnika.

Svi detalji o novitetu će biti objavljeni nakon premijere koja je zakazana za 26. april.

(autorepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije