Novosti

Mercedes bi da stavlja ekrane svuda, pa i na kvake automobila

Mercedes bi da stavlja ekrane svuda, pa i na kvake automobila
Foto: DarkoStojanovic/Pixabay | Mercedes bi da stavlja ekrane svuda, pa i na kvake automobila

​Zamislite ovaj prizor: prilazite automobilu i ručka na vratima ne samo da se automatski izvlaći, već i prikazuje poruku na malom displeju koji se nalazi u njoj.

Automobil detektuje vlasnika pomoću signala sa smartfona, zahvaljujući prethodno instaliranoj aplikaciji.

Vozilo prepoznaje korisnika i ispisuje njegovo ime na ekranu na kvaki vrata. Takođe, može prikazati trenutnu temperaturu i vremensku prognozu. Kako bi, recimo, podsjetio vlasnika da se vrati po kišobran.

Ovdje nije kraj mogućnostima kvake sa ekranom. Vlasniku može prikazati procijenjeno vrijeme dolaska u kancelariju ili, u povratku sa posla, koliko će putovati do kuće.

Displej će moći i da mijenja boju u zavisnosti od toga da li je automobil zaključan ili ne.

Možda ste, kao i mi, pomislili da je ovo obična nepotrebna glupost, jer kad odete do automobila već vidite kakvo je vrijeme? Pa i ne mora da znači, jer ako posjedujete auto kao što je, na primjer, superluksuzni Mercedes EQS, dan započinjete u garaži, pa ne znate da li možda pada kiša.

Rano je jutro, pa se vaš automatski sistem podizanja roletni još nije uključio. Jutarnju kafu popili ste pod vještačkim osvjetljenjem, koje se automatski uključilo nakon što se oglasio budilnik na pametnom satu.

Za put do posla postarao se lični šofer (ili autopilot), a vi niste obratili pažnju na to kakvo je vrijeme napolju jer ste tokom vožnje obavljali važan poslovni razgovor preko telefona.

Kad se sve ovo uzme u obzir, kako biste uopšte znali kakvo je vrijeme napolju ako to niste pročitali na ručki na vratima svog Mercedesa? Možda ipak ima smisla, zar ne?

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije