Novosti

Mercedes lansirao električni bicikl

Mercedes lansirao električni bicikl
Foto: mercedes-benz.com | Mercedes lansirao električni bicikl

Poznati njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz, u saradnji s N +, dizajnirao je novi električni bicikl za koji se po izgledu nikad ne bi reklo da je električni.

Pomoću njega možete postići brzinu preko 30 km/h.

Izgled električnih bicikala se znatno poboljšao posljednjih godina. Tako su moderniji električni bicikli mnogo elegantniji nego prije nekoliko godina. O tome svjedoči najnoviji model električnog bicikla EQ Formula E Team eBike, koji je Mercedes predstavio ovih dana.

Nikad se ne bi reklo da ima motor ili bateriju. Izgledom je puno sličniji klasičnom drumskom biciklu od brdskog, koji je sposoban za znatne uspone.

Okvir bicikla je izrađen od ručno poliranog aluminijuma i tek je malo deblji od okvira klasičnog drumskog bicikla. Razlog većeg prečnika je taj što se unutra nalaze baterije i drugi priključci koji omogućavaju da se bicikl napaja električnom energijom.

Bicikl pokreće 36-voltna Panasonic baterija, koja omogućava vožnju od 100 kilometara pre nego što dođe vrijeme za punjenje. Po želji se može ukloniti, a potrebno je tri i po sata da se potpuno napuni. Baterija je spojena na 250-vatni električni motor, koji omogućava biciklu da postigne brzinu od 30 km/h.

Zbog smještaja baterije i motora koji se nalaze u centralnom dijelu bicikla, model E Team eBike pruža izuzetnu stabilnost. Viljuške bicikla su od ugljeničnih vlakana, a gume su otporne na probijanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije