Novosti

Mercedes najavio novi GLA

Mercedes najavio novi GLA
Foto: Mercedes | Mercedes najavio novi GLA

Druga generacija najmanjeg Mercedesovog crossovera donosi bitne novosti koje će mnoge iznenaditi.

Još sitno brojimo do premijere novog GLA, najmanjeg modela u postavi Mercedesove crossover game. Sudeći po dosadašnjim špijunskim fotografijama, ali i posljednjem tizeru, Mercedes je odlučio ići drugim smjerom od rivala. Prevedeno, to znači da će nova generacija vjerovatno tlocrtno biti ista ili minimalno kraća, ali će zato visina drastično rasti, možda i deset centimetara.

A zajedno sa sistemom preklapanja sjedala GLA će postati osjetno komforniji i praktičniji od prethodnika, koji je prije svega bio šminker, a potom sve ostalo. Naravno, goleme točkove sa skice zaboravite, barem na običnijim izvedbama. Da, u igri će sasvim sigurno biti AMG izvedba, prvo 35 s 306 KS, a onda vjerovatno i 45 (S) s preko 400 KS. Ako gledamo start ponude, to će pri debiju vjerovatno biti GLA 200 s turbobenzincem od 163 KS.

U pogledu dizajna interijera, opremljenosti i motora ne treba očekivati ništa više od onoga viđenog u A klasi. A to je sasvim dovoljno da GLA od starta zasjedne na sam vrh segmenta. Nakon ovosedmične digitalne premijere, prve u istoriji Mercedesa, pravu premijeru valja očekivati na ženevskom salonu, a onda će brzo krenuti i prodaja.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije