Novosti

Mercedes priprema restilizaciju A klase

Mercedes priprema restilizaciju A klase
Foto: Mercedes promo | Mercedes priprema restilizaciju A klase

Hečbek njemačke marke uskoro će dobiti ozbiljnije ažuriranje.

Njemačka ili bolje reći Mercedesova upornost u automobilizmu najbolje se oslikava kroz karijeru A klase. 

Od potpunog promašaja kakva je bila prva generacija, pa do komercijalno vrlo uspješnog modela kakva je aktuelna iteracija.

Trenutno izdanje A klase stupilo je na scenu 2018. godine i stiglo je vrijeme za osvježavanje i uljepšavanje. 

Kada je riječ o vizuelnim promjenama, očekuje se da one budu suptilne, pa će Mercedes vjerovatno postaviti nove svjetlosne grupe i odbojnike na oba kraja vozila.

U kabini se takođe očekuju izmjene, mada će se one najverovatnije odnositi na ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema, kao i na ažuriranje istog.

Najveća razlika očekuje se na polju motorizacije. Njemački mediji već neko vrijeme pišu da će se Mercedes polako, ali sigurno, odricati agregata koji su stigli iz Renaulta. Tako bi i A klasa navodno trebalo da se odrekne benzinskog 1,3-litarskog motora, kao i dizelaškog 1,5 dCi.

Još nije poznato koja bi pogonska jedinica mogla da zamijeni pomenuti benzinac, ali se vjeruje da će ulogu dizelaša preuzeti isključivo 2,0-litarski agregat.  Sigurno je da će i plug-in hibridne verzije ostati u ponudi, mada će i tu najverovatnije biti promjena na polju kapaciteta baterije i uvećanja dometa kretanja u EV režimu vožnje.

Nakon debija osvježene A klase u hečbek varijanti, koji se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine, restilizacija će biti primjenjena i kod ostalih derivativa ovog modela, kao što su limuzinska varijanta, CLA, CLA Shooting Brake i drugi…

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije