Novosti

Mitsubishi planira novi Mirage i novi Lancer

Mitsubishi planira novi Mirage i novi Lancer
Foto: N.N. | Mitsubishi planira novi Mirage i novi Lancer

Proizvođači širom svijeta gotovo svakodnevno šire ponudu crossovera i SUV-ova, a neki čak idu toliko daleko pa na određenim tržištima u skoroj budućnosti namjeravaju da svoju ponudu svedu samo na ove karoserijske verzije i da iz nje isključe klasične limuzine, hatchbacke i sl. Mitsubishi ne namjerava da krene tim putem i to iz veoma jednostavnog razloga.

Naime Mitsubishijev potpredsjednik za strategiju Vincent Cobee je izjavio da činjenica da SUV-ovi i crossoveri čine između 35 i 40% tržišta s tendencijom rasta svakako zaslužuje dužnu pažnju, ali tu je i ostatak tržišta putničkih automobila koje mora da se pokrije.

Dalje, iz Mitsubishija je stigla potvrda da je već počeo razvoj sljedeće generacije modela Mirage, odnosno Space Star čija trenutna generacija je na tržište stigla tokom 2012. Ovaj model će se vjerovatno bazirati na Renault-Nissano CMF-B platformi koju će između ostalog koristiti i novi Clio.

Trevor Mann, jedan od vodećih ljudi Mitsubishija, je potvrdio i da će na tržište stići i nova generacija Lancera rekavši da će ona vjerovatno koristiti veću CMF-C platformu.

Mann smatra da su manji automobili potrebni proizvođačima kako bi privukli mlađe kupce koji bi kroz život trebalo da prelaze i na novija i veća vozila. Takođe, manja vozila su potrebna za uspješnije zadovoljavanje emisijskih propisa pa su moguća dodatna proširenja subkompaktne i kompaktne ponude.

Budući daje Mitsubishi član Renault-Nissana u širenju ponude se očekuje pomoć francusko-japanskog vlasnika.

(Autonet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije